mysigt hotell i Uppsala

Duvan Hotell

Om Duvan Hotell

Duvan hotell har sedan start bedrivits av Samariterhemmet Diakoni men såldes under 2023 vidare till entreprenörsparet Marco och Britta.

Ebba Boström inledde sitt arbete i centrala Uppsala 1882. På Bäverns gränd 13 gav hon prostituerade ett hem, utbildning och en möjlighet till annan inkomst. Verksamheten växte med barnhem och hem för personer med mental funktionsnedsättning. År 1893 grundade Ebba Boström ett sjukhus, med syfte att ge god vård till de fattiga i vårt samhälle. I Ebba Boströms anda fortsätter vi det arbetet – att bidra till ett varmare och vänligare Uppsala.

I Uppsala har det bedrivits gästhemsverksamhet för tillresande kyrkliga gäster och som grund för konferenser, program och utbildningar på Duvan Hotell & Konferens. Många biskopar och andra kyrkligt aktiva personer har bott på Duvan Hotell & Konferens, Samariterhemmet, när de av olika skäl har besökt Uppsala. På så sätt har Samariterhemmet tillhandahållit en kyrklig kulturmiljö, som dessa gäster har bidragit till och vilket, omvänt, har gett Samariterhemmet en funktion och en påverkan i kyrkan. Hotell- och gästhemsverksamheten har vidare bidragit till att människor fått en relation till och investerat minnen i Samariterhemmet.

Under 1980-talet blev Duvan Hotell & Konferens ett patienthotell för Region Uppsala, patienthotellet kompletterades med en kurativ verksamhet med ett multikompetent team som arbetade kurativt i förhållande till de patienter som bodde på hotellet.

År 2023 tog nya ägarna Marco och Britta över Hotell Duvan för att driva det vidare i ny regi.

Billigt hotell Uppsala

Britta och Marco har lång och gedigen erfarenhet av att driva hotellverksamhet i bland annat Sandviken, de ser fram emot att fortsätta att förvalta och utveckla hotellet som det lilla, familjära, stadsnära och billiga hotellet i Uppsala.

Britta och Marco

mysigt hotell i Uppsala

Hitta till oss

Vad du behöver veta som gäst och hur du hittar till vårt hotell

Hitta till oss

billigt hotell Uppsala